Zbyněk Ryzner - Autorizovaný projektant elektro

Jsem autorizovaný projektant elektro v oboru Technologická zařízení staveb – TT00, zpracovávám projektové dokumentace pro různé druhy staveb a zařízení. Projektuji od roku 2010. Mám rozsáhlé znalosti a zkušenosti v oboru projektování na hladinách NN a VN.

Moje práce:
  • Kabelová i venkovní vedení nízkého a vysokého napětí do 35 kV.
  • Trafostanice.
  • Rekonstrukce ulic i celých obcí.
  • Veřejné osvětlení.
  • Silové elektroinstalace.
  • Fotovoltaika.
  • Přes 250 realizovaných projektů v oblasti distribuce (trafostanice, kabely VN a NN).
  • Přes 190 dokončených projektů FVE.

  • Mezi moje spokojené klienty patří jak distribuční společnosti, soukromé osoby, tak malé i velké firmy a obce.

Projektování fotovoltaických elektráren.
V současnosti je o fotovoltaiku velký zájem. Se zpracováním projektové dokumentace FVE mám rozsáhlé zkušenosti. Pracuji s technologiemi českých i evropských výrobců, spolupracuji se spolehlivými zhotoviteli. Vždy hledám nejlepší řešení pro konkrétního klienta. Detailní informace ohledně fotovoltaiky naleznete na mých stránkách projekty-fotovoltaika.cz.

Ochrana před bleskem.
Základní požadavek na stavby dle § 36 vyhlášky 268/2009 Sb. je ochrana před bleskem.

Zpracovávám projektové dokumentace, kde řeším vnější ale také vnitřní ochranu před bleskem. Toto se mnohdy podceňuje, nebo dokonce i vynechává.

Projekty trafostanice.
Trafostanice slouží k přeměně napětí z hladiny VN na hladinu NN a naopak. Trafostanice stavíme tam, kde je schopnost kabelového vedení NN přenést požadovaný výkon nedostačující, ať už z důvodu kapacity nebo velké vzdálenosti. Pro umístění trafostanice je nutné vybrat vhodné místo tak, aby bylo dobře dostupné pro hlavní odběry. Trafostanice využíváme v distribučních rozvodech, výrobních závodech, průmyslových zónách. Jsou nezbytné pro vyvedení výkonu ve výrobnách elektrické energie jako jsou fotovoltaiky, větrné a nebo vodní elektrárny.

Projektuji všechny druhy trafostanic, dělí se podle potřeb využití na sloupové, kioskové a kompaktní. Vzhledem k přítomnosti vysokého napětí je nutné klást velký důraz na bezpečnost a proto je důležité svěřit návrh odborníkovi.

Služby výkonové rovnováhy SVR.

Projektová dokumentace.
Předpokladem pro zhotovení kvalitní projektové dokumentace je prohlídka v místě stavby. Zhotovím projektové dokumentace všech stupňů. Zpracuji projekty fotovoltaických elektráren, kabelová vedení NN a VN, trafostanice, ochrany před bleskem, optické sítě.

Projektové dokumentace zpracovávám v souladu s platnými zákony, nařízeními vlády, ČSN, PNE, a v souladu s Vyhláškou o dokumentaci staveb č. 499/2006 Sb.